Over ons

RTV Noord is de onmisbare nieuwsbron voor iedere Groninger en in het bijzonder de ‘Betrokken Groninger’. Adequaat, menselijk, betrokken en dichtbij. De omroep wil zoveel mogelijk mensen bereiken die in de provincie Groningen zijn geïnteresseerd. Basis is de publieke opdracht, leidraad is een marktgerichte programmering. Daartoe worden, binnen de financiële mogelijkheden, alle relevante en eigentijdse distributiekanalen en platforms benut.

RTV Noord is onmisbaar voor de betrokken Groninger door het brengen en katalyseren van maatschappelijk relevante ontwikkelingen

 

Online

Met onze apps, websites en onze aanwezigheid op relevante social media zijn wij overal daar waar de Groningers zich online ook bevinden.

Radio

Gevarieerde muziek met aandacht voor streektaal en nieuw talent. Met altijd het laatste nieuws uit Groningen en veel ruimte voor discussie.

Televisie

Iedere dag een half uur televisie met daarin ruimte voor nieuws, sport, achtergronden en het weerbericht.

Veel aandacht voor Groningse taal en cultuur

Naast het brengen van nieuws, de duiding en de achtergronden er van, is er bewust aandacht voor de Groningse taal en cultuur. Want als publieke omroep vervult RTV Noord op toonaangevende wijze de functie van waakhond van de democratie, van het podium voor het publieke debat en platform voor de Groningse cultuur. De omroep wil de bindende factor zijn voor alle inwoners van Groningen. Ongeacht leeftijd of andere sociodemografische kenmerken